L’alimentació i l’esport: El nostre projecte de Cuina i Lleure pel curs 2019-2020
Per què hem fet de l’alimentació i l’esport el nostre projecte per l’espai de migdia?
Una tercera part del temps que els infants passen a l’escola ho fan en l’espai del migdia, que comprèn el temps d’àpat i de lleure. És per a això que a Cavall de Cartró Cuina i Lleure treballem des del rigor i la seriositat, presentant enguany el nostre projecte: l’alimentació i l’esport.
A través d’ell volem sensibilitzar a infants i joves sobre la importància de portar una vida saludable, amb una alimentació sana i equilibrada i la pràctica de l’activitat física diària. Aquests són els objectius principals del nostre projecte per aquest curs 2019-2020.
Els hàbits de vida vinculats a l’alimentació i a l’activitat física han canviat de manera notable en els darrers temps. S’ha incrementat el sedentarisme i s’ha reduït el consum de fruites i verdures, cereals i aliments rics en calci, augmentant al mateix temps el consum d’aliments rics en greixos saturats, sucre i sal. Aquest és un dels factors de risc de l’obesitat, l’excés de pes o el desenvolupament de malalties cròniques. Cal, per tant, educar en els hàbits de l’activitat física com a font de benestar i diversió.
BENEFICIS PER ALS INFANTS DE L’ESPORT I L’ALIMENTACIÓ SALUDABLE
A través de la pràctica de l’esport, podem portar a terme hàbits saludables, valorant l’exercici d’aquests hàbits com a factors beneficiosos per la salut. Alhora, els relacionem amb l’alimentació.
Addicionalment, la pràctica d’aquestes activitats físiques i esportives ens permeten resoldre situacions motrius de forma eficaç, prenent consciencia dels límits i possibilitats del propi cos.
En activitats col·lectives, afavorim tant la relació amb els altres mitjançant l’expressió i comunicació corporal com el respecte a les normes i als altres companys.
A la vegada, hi sumem a la pràctica de l’esport la capacitat que té aquest per ser un instrument que fomenta i desenvolupa valors com la integració, la cooperació, el respecte, la solidaritat i la tolerància. Afavoreix també valors com la paciència, la constància o l’acceptació de la derrota.
A Cavall de Cartró Cuina i Lleure volem que l’espai de migdia sigui un espai educatiu més, en el qual els infants i els joves puguin adquirir uns hàbits alimentaris des d’aquestes etapes, com a garantia per consolidar-los i mantenir-los com a adults.
Volem sensibilitzar als infants i als joves sobre la importància de portar una vida saludable i fer-ho des del lleure.